Представником Держфінмоніторингу України прийнято участь у роботі Об’єднаного Віденського Інституту щодо розробки документів та імплементації нової редакції 40 Рекомендацій FATF

У період з 4 по 8 серпня п.р. представник Держфінмоніторингу України взяв участь у розробці нормативних документів та методології запровадження нової редакції 40 Рекомендацій FATF, що проводилася Об’єднаним Віденським Інститутом та Міжнародним валютним фондом у м. Відні, Республіка Австрія.

 

Під час  роботи, було прийнято участь у навчальному курсі з експертами Міжнародного валютного фонду, на якому було обговорено перспективні напрямки співробітництва у сфері протидії відмиванню доходів, одержаних злочинним шляхом, та фінансуванню тероризму.

 

Крім того, під час візиту до м. Відень, Республіка Австрія, відбулася зустріч представника Держфінмоніторингу України і Управління Організації Об’єднаних Націй з наркотиків та злочинності (UNODC), під час якої обговорювались питання активізації міжнародного співробітництва між UNODC та Держфінмоніторингом України, зокрема щодо впровадження в роботу ПФР України системи goAML.

 

Об"єднаний віденський інститут (JVI) – це спільний проект шести міжнародних організацій та державних установ Австрії, що був створений у 1992 році.

Інститут є  потужним регіональним навчальним центром Міжнародного валютного фонду в Європі та Центральній Азії.

До його завдань входить проведення професійної підготовки для фахівців з державного та приватного сектора країн Центральної і Східної Європи, країн Балтії та Балканських країн, Азіатських країн. В роботі Інституту беруть участь провідні експерти і аналітики Міжнародного валютного фонду та інших фінансових інституцій.

 



Прес-служба
Держфінмоніторингу України

presa@fiu.gov.ua
www.fiu.gov.ua