Представники Держфінмоніторингу взяли участь в Українському Форумі з повернення активів

29 - 30 квітня п.р. у м. Лондон, Велика Британія, делегація Держфінмоніторингу України, на чолі з Головою - Ігорем Черкаським, взяла участь у Форумі з питань повернення в Україну активів та коштів, отриманих незаконним шляхом (Ukraine Forum on Asset Recovery, UFAR).
Під час сесійних обговорень на Форумі фахівці Держфінмоніторингу взяли активну участь у розгляді таких тем:
- встановлення основних видів предикатної кримінальної діяльності (привласнення, хабарництво, шахрайство тощо);
- ідентифікація секторів, які найбільше використовуються в злочинній діяльності (державні закупівлі, природні ресурси тощо);
- методи та канали, які використовуються з метою відмивання доходів, одержаних від корупційної діяльності та пов’язаних з ними правопорушень;
- проблематика, пов’язана із встановленням факту бенефіціарного володіння активами, виявлення методів бенефіціарного володіння та пошуку міжнародного співробітництва та ін.
В рамках Форуму представниками Держфінмоніторингу проведено ряд робочих двосторонніх зустрічей з керівництвом Генеральної прокуратури та FINCEN США, Генеральної прокуратури, ПФР і МВС Великобританії. Крім того проведено переговори з керівниками підрозділів фінансових розвідок іноземних держав, в тому числі офшорних юрисдикцій. Досягнуті домовленості щодо обміну інформацією з іноземними колегами через захищений сайт Егмонтської групи (ESW).

 

Прес-служба
Держфінмоніторингу України