Представники Держфінмоніторингу беруть участь у 46-му Пленарному засіданні MONEYVAL

В період з 8 по 12 грудня п.р. в м. Страсбург, Французька Республіка, представники Державної служби фінансового моніторингу України беруть участь у 46-му Пленарному засіданні Спеціального Комітету експертів Ради Європи з питань взаємної оцінки заходів боротьби з відмиванням коштів та фінансуванням тероризму (MONEYVAL).
В рамках 46-го Пленарного засідання MONEYVAL представники Держфінмоніторингу беруть участь у розгляді наступних питань: обговорення стану імплементації Конвенції Ради Європи про відмивання, пошук, арешт та конфіскацію доходів, одержаних злочинним шляхом, та фінансування тероризму (СЕТS198), ознайомлення зі звітом про прогрес Албанії та проекту звіту 4-го раунду взаємної оцінки Азербайджану, прийняття Регламенту в рамках 5-го Раунду оцінки MONEYVAL, обговорення Звітy про заходи, вжиті державами та територіями у складі MONEYVAL щодо імплементації фінансових санкцій, передбачених Резолюцією РБ ООН 2170 (2014) та Регламентом 914/2014 ЄС стосовно осіб, що пов’язані з Ісламською державою та розгляді оновлених тем типологічних досліджень.
Крім того, під час Пленарного засідання делегація Держфінмоніторингу зробить доповідь щодо «Особливостей розслідувань щодо фінансування тероризму та кримінального переслідування» в рамках семінару MONEYVAL на тему «Методологія FATF щодо ефективності», що відбувся під час 45-го Пленарного засідання MONEYVAL.
Довідково:
Україна є членом MONEYVAL з 1997 року. Мета Комітету полягає у формуванні в державах ефективних систем по боротьбі з відмиванням коштів та фінансуванням тероризму. Комітет проводить взаємні оцінки держав щодо всіх відповідних міжнародних стандартів в правовій, фінансовій та правоохоронній сферах. Звіти MONEYVAL містять докладні рекомендації з питань збільшення ефективності національних режимів по боротьбі з відмиванням коштів та фінансуванням тероризму, а також можливості держав здійснювати міжнародне співробітництво в цих сферах.

 Прес-служба
Держфінмоніторингу