Представники Держфінмоніторингу взяли участь у засіданнях робочих і регіональних груп Егмонтської групи

З 30 січня до 01 лютого 2024 року, за сприяння Програми підтримки ОБСЄ для України, представники Держфінмоніторингу взяли участь у засіданнях робочих і регіональних груп Егмонтської групи підрозділів фінансової розвідки, які проходили в м. Сент-Джуліан, Республіка Мальта.

Представники Держфінмоніторингу взяли участь у засіданнях Регіональної групи Європа ІІ, робочих груп Егмонтської групи та засіданні Голів ПФР, де зосередили увагу на актуальних питаннях розвитку системи запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення.

В рамках зазначених засідань, представниками Держфінмоніторингу проведено робочі зустрічі з виконуючою обов’язки Голови Егмонтської групи та Регіональним представником групи Європа ІІ.

Також проведено ряд зустрічей з партнерами, де узгоджено позиції та подальші кроки щодо підтримки цілісності глобальної фінансової розвідки.

Крім того, з метою представлення поточних загроз ВК/ФТ здійснено презентацію справи, пов’язаної з розслідуванням операцій з використанням віртуальних активів та ключові висновки.

Також представники Держфінмоніторингу взяли участь в операційних тренінгах щодо боротьби з відмиванням коштів у сфері торгівлі/послуг та зловживанням корпоративними структурами, а також щодо незаконних фінансових потоків, пов’язаних з кібершахрайством, проведених в рамках вищезазначених засідань.