Держфінмоніторингом взято участь у засіданнях Егмонтської групи підрозділів фінансової розвідки

З 03 по 06 липня 2023 року у м. Абу Дабі (Об’єднані Арабські Емірати), за участі представників Державної служби фінансового моніторингу України, відбуваються щорічні Пленарні засідання Егмонтської групи підрозділів фінансової розвідки.

Це глобальна подія, яка щорічно збирає ключових гравців національних систем протидії відмиванню коштів, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення для обміну досвідом, стратегічними та операційними напрацюваннями, для дослідження сучасних методів, трендів та тенденцій у антилегалізаційній сфері та здійснення відповідних кроків, націлених на посилення колективної відповіді підрозділів фінансової розвідки (ПФР) на сучасні виклики.

Особлива увага Егмонтської групи, як і інших міжнародних організацій у цій сфері, приділяється питанню реагування на глобальні ризики та загрози.

Нагадуємо, що у грудні 2022 р. Егмонтською групою ухвалено безпрецедентне рішення, покликане на відновлення довіри та захисту цілісності системи міжнародного інформаційного обміну фінансовими розвідувальними даними у відповідь на агресію російської федерації.

Представники Держфінмоніторингу беруть активну участь як у глобальних дискусіях за різними напрямками, так і у дискусіях на регіональному рівні, а також в оперативних навчальних сесіях, спрямованих на підвищення спроможності підрозділів фінансової розвідки у сфері протидії відмиванню коштів, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення.

У рамках поточних засідань досягнуто консенсусу щодо кроків, метою яких є продовження зміцнення спроможності спільноти Егмонтської групи протистояти сучасним викликам та обговорити питання, націлені на підвищення ефективності двостороннього та багатостороннього міжнародного співробітництва між ПФР-членами Егмонтської групи, у т.ч. в рамках проєктних ініціатив різних робочих груп.

Перманентна робота Держфінмоніторингу, як національного центру зі збору та генерації фінансової розвідки, продовжує приносити результати, спрямовані на захист прав та законних інтересів громадян, суспільства та держави, забезпечення національної безпеки.

Держфінмоніторинг вдячний за підтримку усім міжнародним партнерам, а також проєкту міжнародної технічної допомоги – Спеціальному представнику Головування – Координатора проекту ОБСЄ в Україні за сприяння участі у засіданнях.