Представники Держфінмоніторингу взяли участь у конференції з питань фінансового моніторингу

Представники Державної служби фінансового моніторингу України     9 жовтня 2018 року взяли участь в конференції з питань фінансового моніторингу, що відбулася за підтримкою Форуму провідних міжнародних фінансових установ та Національного банку України.
Головна мета конференції була сфокусована на обміні досвідом та найкращими практиками з фінансового моніторингу у банківській сфері, а також встановленні ефективного стратегічного діалогу з метою подальшого розвитку фінансового сектору України.
Протягом конференції було проведено 4 сесії в межах яких міжнародні та вітчизняні експерти, зокрема, представники Національного банку України, Міжнародного Валютного фонду, Державної служби фінансового моніторингу України, банківської спільноти презентували матеріали, які стосуються стану та перспектив розвитку системи фінансового моніторингу в Україні, а також практичних аспектів запровадження прогресивних інструментів у діяльність банківських установ щодо побудови системи протидії відмиванню доходів, одержаних злочинним шляхом.
Учасники конференції були залучені до обговорення, зокрема, таких питань, як: трансформація функції комплаєнс, особливості створення та впровадження культури протидії відмивання коштів, ідентифікація юридичних осіб (інших правових утворень) – нерезидентів та сценарний аналіз їх фінансових операцій, критерії для виявлення «shell companies», порядок впровадження механізму автоматизації ризик – орієнтованого підходу та ін.
 
Довідково: Форум Провідних Міжнародних Фінансових Установ було створено у травні 2010 року. Наразі Форум нараховує 17 банків з іноземним капіталом.
 
Прес-служба
Держфінмоніторингу
presa@fiu.gov.ua
www.fiu.gov.ua