Представники Держфінмоніторингу взяли участь у Глобальному форумі з повернення активів

Представники Державної служби фінансового моніторингу України  взяли участь у Глобальному форумі з повернення активів (Global Forum on Asset Recovery), що проходив з 4 по 6 грудня п.р. у Вашингтоні (США).
Головна мета проведення цього Форуму була сфокусована на зусиллях щодо відстеження та повернення активів, пов’язаних з Нігерією, Шрі-Ланкою, Тунісом та Україною.
Протягом усього Форуму було проведено 3 робочі сесії, які надали можливість країнам, зокрема правоохоронній системі та прокурорам, поліпшити координацію та співпрацю. Представники країн були залучені до ряду консультаційних зустрічей, які стосувались покращення результатів повернення активів та відстеження активів, які замасковані складними структурами фіктивних компаній.
Зокрема, участь у першій Робочій сесії брали слідчі, судові аудитори та представники ПФР. Зазначена сесія була націлена на обмін досвідом відстеження активів у визначених країнах. Під час цих засідань обговорювались різні підходи, які застосовуються країнами у порушенні справ, створення груп з повернення активів, виявлення та відстеження активів всередині країни й на міжнародному рівні, використання декількох каналів інформації для виявлення походження, місцезнаходження та вартості активів.
У рамках Форуму його учасники проводили зустрічі з представниками міжнародних фінансових інституцій та громадянського суспільства, а також обмінювались досвідом з колегами з інших країн щодо спільних зусиль по відстеженню та поверненню викрадених активів. Водночас, Форум став важливим заходом міжнародного співтовариства щодо необхідності здійснення скоординованих зусиль для повернення активів, отриманих злочинним шляхом.
Крім того, учасники Форуму мали можливість ознайомитись з новітніми технологіями та інноваційними методами відстеження та повернення активів, одержаних незаконним шляхом.
 
Довідково:
Форум організований США спільно з Великобританією за підтримки Ініціативи повернення вкрадених активів (StAR) – партнерства між групою Світового банку та Управлінням ООН з наркотиків і злочинності (UNODC).
 
Прес-служба
Держфінмоніторингу
presa@fiu.gov.ua
www.fiu.gov.ua