Представники Держфінмоніторингу беруть участь у заходах Егмонтської групи підрозділів фінансової розвідки

У період з 28 січня по 4 лютого 2022 року представники Держфінмоніторингу беруть участь у закритому засіданні Голів підрозділів фінансової розвідки (ПФР) та Комітету Егмонтської групи щодо проєкту з оновлення ІТ-системи Егмонтської групи, засіданні ІТ спеціалістів та засіданнях Робочих груп Егмонтської групи, які, у зв’язку з обмеженнями, спричиненими пандемією COVID-19, проходять в онлайн форматі.

У ході засідань Робочих груп Егмонтської групи представниками Держфінмоніторингу здійснюється представлення результатів/досягнень у рамках реалізації проєктів Егмонтської групи, у яких залучений Держфінмоніторинг.

Так, під час засідання Робочої групи з обміну інформацією (IEWG) представниками Держфінмоніторингу представлено на огляд остаточні версії закритого та публічного звітів, а також підручника з прикладами кращої роботи, робота над якими велась протягом останніх 2 років Держфінмоніторингом разом з ПФР Бельгії, у якості керівників проєкту «Повернення Активів – Роль ПФР». Ці документи використовуватимуться учасниками системи протидії відмиванню коштів та фінансуванню тероризму для поглиблення знань та дослідження кращих практик з повернення активів у світі. Після офіційного затвердження, ці документи будуть розповсюджені серед учасників системи, а публічна версія звіту також буде розміщена на офіційних веб-сайтах Егмонтської групи та Держфінмоніторингу.

Крім того, Держфінмоніторингом ініційовано початок нового проєкту Егмонтської групи «Відмивання коштів від наркоторгівлі – поточний стан», направленого на дослідження цього важливого питання з метою вивчення ризиків та проблем, знаходження шляхів їх подолання, дослідження кращих практик. Держфінмоніторинг є керівником цього проєкту, а до його команди також долучилися ряд країн Європи, Латинської Америки, Африки, Азії та Океанії.

Також, представники Держфінмоніторингу беруть участь у розгляді плану роботи в рамках проєкту оновлення IT-системи Егмонтської групи, а також розгляді ряду питань, що стосуються глобальних заходів, які вживаються Егмонтською групою та її членами у сфері протидії відмиванню коштів, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення.

 

_____________________________________________