Представники Держфінмоніторингу беруть участь у 26-му Пленарному засіданні Егмонтської групи підрозділів фінансової розвідки

У період з 30 червня по 4 липня п.р., представники Держфінмоніторингу беруть участь у засіданнях Робочих груп та 26-му Пленарному засіданні Егмонтської групи підрозділів фінансової розвідки (ПФР) у м. Гаага, Нідерланди. У засіданні беруть участь понад 450 делегатів 158 ПФР країн світу.

У ході зазначених засідань планується затвердження ряду важливих проектів, у тому числі тих, в яких бере участь Держфінмоніторинг, зокрема Звіту Егмонтської групи щодо проекту «Інструменти та практики ПФР для розслідування відмивання доходів від корупції», в рамках якого було також розроблено «Список індикаторів Егмонтської групи для справ, пов’язаних з корупцією, з погляду ПФР».

Згодом публічна частина цього звіту буде поширена Держфінмоніторингом серед відповідних суб’єктів державного та первинного фінансового моніторингу та правоохоронних органів.

В рамках даного проекту також відбудеться операційний тренінг для учасників засідання, у ході якого представник України розповість про можливості використання Списку індикаторів під час аналітичної роботи представниками ПФР, інших державних органів та приватного сектору. Держфінмоніторинг є одним з керівників команди даного проекту.

Окрім цього, відбудеться затвердження інших проектів, в яких брав участь Держфінмоніторинг, зокрема: «Професійні фасилітатори з відмивання коштів», «Посібник для співпраці з митними органами», «Торгівля людьми та пов'язані незаконні фінансові потоки».

Під час Пленарного засідання також відбудеться обговорення питання Публічної співпраці (співпраці між державними органами) усіма зацікавленими сторонами, а також затвердження інших проектів та ініціатив 4 робочих груп.

____________________________________