Представник Держфінмоніторингу України приймає участь у Пленарному засіданні Групи з розробки фінансових заходів боротьби з відмиванням коштів та фінансуванням тероризму (FATF) та засіданнях робочих груп ФАТФ

В період з 15 по 19 лютого п.р. в м. Париж, Французька Республіка, представник Державної служби фінансового моніторингу України приймає участь у Пленарному засіданні Групи з розробки фінансових заходів боротьби з відмиванням коштів та фінансуванням тероризму (FATF) та засіданнях робочих груп ФАТФ.
В рамках Пленарного засідання ФАТФ будуть розглянуті питання щодо оновлення Звіту FATF «Фінансування терористичної організації Ісламської Держави Іраку та Лівану (ІДІЛ)», ініціатив з пошуку фактів фінансування тероризму та будуть заслухані результати спільної зустрічі фінансової групи по боротьбі з ІДІЛ (CIFG), що відбулася  14 лютого 2016 року.

Довідково:
Група з розробки фінансових заходів (FATF) – це світова організація, яка встановлює стандарти в сфері протидії відмиванню коштів та фінансуванню тероризму. Для захисту міжнародної фінансової системи від ризиків відмивання коштів та фінансування тероризму і з метою підвищення рівня додержання стандартів по боротьбі з відмиванням коштів та фінансуванням тероризму, FATF визначила юрисдикції, які мають стратегічні недоліки та співпрацює з ними з метою усунення виявлених недоліків, що становлять ризик для міжнародної фінансової системи.

  
Прес-служба
Держфінмоніторингу