Представник Держфінмоніторингу бере участь у засіданнях Егмонтської групи, що проходить з 27 січня по 1 лютого п.р. в м. Берлін, Німеччина

В період з 27 січня по 1 лютого п.р. в м. Берлін, Німеччина, представник Держфінмоніторингу бере участь у робочих засіданнях Егмонтської групи.
У ході зазначених засідань відбувається обговорення питань щодо повноважень підрозділу фінансової розвідки (ПФР) отримувати інформацію; проведення національної оцінки ризиків; використання віртуальної кріптовалюти та відмивання коштів; співробітництва ПФР та правоохоронних органів в рамках фінансових розслідувань; обміну досвідом щодо застосування аналітичних програм в сфері боротьби з відмиванням коштів та фінансуванням тероризму та здійснення фінансового аналізу, а також міжнародного співробітництва у сфері ПВК/ФТ.
Крім того, заплановано проведення двохсторонніх зустрічей з метою активізації фінансових розслідувань щодо виявлення і блокування активів колишніх високопосадовців.
Довідково:
Егмонтська група підрозділів фінансової розвідки – це міжнародна організація, яка нараховує 132 члени, які підключені до єдиної захищеної мережі обміну інформацією між підрозділами фінансових розвідок світу. Членство в Егмонтській групі є однією з вимог рекомендацій FATF.
Держфінмоніторинг є членом Егмонтської групи з 2004 року.