Представник Держфінмоніторингу взяв участь у якості експерта у національному тренінгу в м. Ташкент, Республіка Узбекистан

Представник Держфінмоніторингу в період з 21 по 24 січня 2020 року взяв участь у якості експерта у національному тренінгу щодо Оперативного аналізу фінансової інформації для виявлення ризику відмивання доходів та фінансування тероризму, що проходив у м. Ташкент, Республіка Узбекистан.

Зазначений захід був організований Управлінням ООН з наркотиків і злочинності спільно з Генеральною прокуратурою Республіки Узбекистан.

Під час семінару експерти з Республіки Казахстан, Республіки Узбекистан та України ознайомили представників Генеральної прокуратури Республіки Узбекистан, Академії Генеральної прокуратури Республіки Узбекистан, Центрального банку Республіки Узбекистан та комерційних банків з основами фінансових розслідувань, основними концепціями аналізу підозрілої діяльності відмивання коштів, фінансування тероризму, інструментами належної перевірки та процедурами вивчення клієнтів.

Основна мета тренінгу полягала у покращенні проведення оперативного аналізу, а також виявленні та боротьбі з незаконним обігом наркотиків, пов’язаним з незаконними фінансовими потоками, відмиванням коштів та фінансуванням тероризму.

Представник України поділився досвідом щодо застосування інструментів оперативного аналізу та презентував відкриті джерела даних для внутрішнього контролю. Також в ході презентації було детально ознайомлено учасників із ризик-орієнтованим підходом, національною та секторальною оцінкою ризиків в Україні.

_____________________________________________