Представник Держфінмоніторингу взяв участь у якості експерта у національному семінарі, організованому Управлінням ООН з наркотиків і злочинності

Представник Держфінмоніторингу в період з 26 по 28 липня 2021 року взяв участь у якості експерта у національному семінарі на тему «Боротьба з відмиванням коштів та фінансуванням тероризму: посилення спроможності компетентних органів Туркменістану».

Зазначений захід був організований Регіональним офісом в Центральній Азії Управління ООН з наркотиків та злочинності.

Презентуючи інформацію за темою заходу, експерт-представник України ознайомив працівників державних органів Туркменістану із сучасними тенденціями боротьби із відмиванням коштів, отриманих злочинним шляхом, застосуванням ризик-орієнтованого підходу, механізмами оцінки ризиків та можливостями використання відкритих джерел для пошуку додаткової інформації. Крім того, було розглянуто досвід у розслідуванні злочинів щодо відмивання коштів та фінансування тероризму, а також проведено низку практичних занять.

Цілі семінару полягали у підвищенні рівня знань компетентних органів Туркменістану щодо боротьби із відмиванням коштів та фінансуванням тероризму, зміцненні і розвитку міжвідомчої співпраці.

Учасники семінару відзначили значний досвід підрозділу фінансової розвідки України з обговорюваних питань та повідомили про готовність до подальшої плідної співпраці та підвищення національного рівня до міжнародних стандартів у сфері протидії відмивання коштів та фінансування тероризму.

________________________________________