Представник Держфінмоніторингу взяв участь у якості експерта у конференції в м. Алмати, Республіка Казахстан

Представник Держфінмоніторингу в період з 01 по 02 серпня 2019 року взяв участь у якості експерта у семінарі щодо протидії відмиванню коштів і фінансування тероризму, що проходив у м. Алмати, Республіка Казахстан.

Зазначений захід був організований Офісом програм ОБСЄ в Нур-Султан, Національним банком Республіки Казахстан, Посольством США в Республіці Казахстан і Асоціацією фінансистів Казахстану.

Під час семінару експерти з Білорусі, Словенії та України ознайомили представників Національного банку Республіки Казахстан, Комітету з фінансового моніторингу Республіки Казахстан, банківських установ, страхових компаній та професійних учасників ринку цінних паперів зі збором інформації з відкритих джерел, фінансовими технологіями, віртуальними валютами та наведено типології відмивання злочинних доходів через інтернет.

Учасники також детально ознайомились із типологіями відмивання грошей, пов’язаних з корупційними правопорушеннями, а також методами виявлення, оцінки та зниження подібних ризиків. Зокрема, представник України поділився досвідом управління ризиками та використання аналітичних інструментів, презентував типові схеми відмивання грошей та фінансування тероризму в Україні.