Представник Держфінмоніторингу взяв участь у виїзній місії взаємної оцінки MONEYVAL

Представник Державної служби фінансового моніторингу України  у період з 7 по 18 жовтня ц.р. у якості оцінювача взяв участь у складі виїзної місії взаємної оцінки MONEYVAL Словацької Республіки у сфері боротьби з відмиванням коштів/фінансуванням тероризму (ПВК/ФТ), в рамках 5-го раунду оцінок MONEYVAL.

Участь представника Держфінмоніторингу у такій місії є актуальним та доцільним з огляду на практичну можливість для вивчення досвіду функціонування європейських систем ПВК/ФТ, а також сприятиме підвищенню авторитету України у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення.

 

Довідково:

З 23 березня 2017 року по 8 квітня 2017 року в Україні перебувала виїзна місія Комітету MONEYVAL, в рамках 5-го раунду оцінки. Звіт місії було затверджено 7 грудня 2017 року на 55-му Пленарному засіданні Комітету MONEYVAL (м. Страсбург, Французька Республіка) та оприлюднено на офіційному веб-сайті Комітету MONEYVAL 30 січня 2018 року.

На 58-му Пленарному засіданні Комітету експертів Ради Європи з оцінки заходів протидії відмиванню коштів та фінансуванню тероризму (MONEYVAL), затверджено 1-й Звіт про прогрес за результатами п’ятого раунду взаємної оцінки України Комітетом MONEYVAL.