Представник Держфінмоніторингу прийняв участь у Міжнародній конференції в м. Рига (Латвія)

 

У період з 27 по 28 травня п.р., у м. Рига, Латвія, представник Держфінмоніторингу прийняв участь у Міжнародній конференції на тему «Як підвищити ефективність безпосереднього результату 11 щодо протидії фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення.

В ході зазначеної конференції, представник Держфінмоніторингу взяв участь в обговоренні загальної ситуації в оцінюваних країнах стосовно реалізації механізмів, загальних недоліків та кращих практик щодо запобігання та протидії фінансування розповсюдження зброї масового знищення. Ця тема є важливою для всіх країн, а звіти з оцінки рекомендують здійснення значних покращень.

Також, були обговорені питання щодо розробки національної оцінки ризиків фінансування розповсюдження зброї масового знищення, з врахуванням досвіду США та Великобританії.

Участь в такого роду заходах, серед іншого, дозволяє обмінятися досвідом з представниками інших міжнародних інституцій з вказаних питань, ефективного нагляду у фінансовому секторі та нагляду за експортом товарів подвійного використання, що сприятиме підвищенню авторитету України на міжнародній арені.

 

 

 

Прес-служба Держфінмоніторингу
presa@fiu.gov.ua
www.fiu.gov.ua