Представник Держфінмоніторингу прийняв участь у Міжнародній конференції “Прозорість бенефіціарної власності”, що проходила 30-31 жовтня 2018 року в м. Тірана (Республіка Албанія)

Дана міжнародна конференція є важливою міжрегіональною ініціативою, що пов"язана з чотирма програмами в двох регіонах: Південно-Східна Європа і країни Східного партнерства. Під час конференції були порушені питання, що стосуються неправомірного використання юридичних осіб, а також фізичних осіб і домовленостей на основі бенефіціарного права власності при забезпеченні відповідності плану дій міжнародним стандартам і необхідної прозорості інформації про бенефіціарну власність.
Конференція проходила в рамках програми Ради Європи з протидії погрозам верховенства права і трьох спільних програм Європейського Союзу/Ради Європи, що сфокусовані на: а) підтримці зміцнення нормативно-правової бази; б) нарощуванні інституційного потенціалу; і в) сприянні розширенню міжвідомчого та міжнародного співробітництва.
За допомогою здійснення даної ініціативи Рада Європи має на меті зміцнення потенціалу для боротьби з економічною злочинністю шляхом усунення конкретних недоліків, пов"язаних з прозорістю бенефіціарного права власності, як це визначено Групою GRECO та Комітетом MONEYVAL, а також шляхом приведення місцевої практики у відповідність з європейськими стандартами.
У рамках Конференції відбулися семінари у форматі відкритих дискусій, у ході яких учасники обмінялися досвідом своїх країн з питань впровадження передових стандартів та вимог до забезпечення відкритості даних про кінцевих бенефіціарних власників.

Прес-служба
Держфінмоніторингу
presa@fiu.gov.ua