Представник Держфінмоніторингу бере участь у черговому засіданні Конференції Сторін Конвенції Ради Європи про відмивання, пошук, арешт та конфіскацію доходів, одержаних злочинним шляхом, та про фінансування тероризму (CETS №198)

У м. Страсбург, Французька Республіка протягом 30, 31 жовтня відбувається 10-те Пленарне засідання Конференції Сторін Конвенції Ради Європи про відмивання, пошук, арешт та конфіскацію доходів, одержаних злочинним шляхом, та про фінансування тероризму (CETS №198).
Протягом засідання передбачається обговорення моніторингових звітів реалізації щодо виконання положень Конвенції Ради Європи (С198-СОР) Королівством Бельгія, Республікою Вірменія, Республікою Польща, Республікою Мальта та Португальською Республікою
Крім того будуть обговорені наступні питання:
-стан підписання та/або ратифікації Конвенції Ради Європи про відмивання, пошук, арешт та конфіскацію доходів, одержаних злочинним шляхом, та про фінансування тероризму 2005 року;
-стан імплементації Плану дій Ради Європи щодо протидії транснаціональній організованій злочинності (2016-2020) та участь у цьому процесі С198-СОР.
Під час проведення Конференції буде представлений перший наскрізний тематичний моніторинг виконання Конвенції державами-учасницями а також Звіт Конференції Сторін щодо прогресу, досягнутого Сторонами, які пройшли оцінку.
На додаток планується проведення загального огляду та обговорення застережень та заяв відповідно до CETS №198.
Участь у Конференції представника Держфінмоніторингу сприятиме просуванню та посиленню міжнародної співпраці щодо протидії з відмиванням коштів та фінансуванням тероризму.

Прес-служба
Держфінмоніторингу

presa@fiu.gov.ua