Офіційний веб-сайт Держфінмоніторингу увійшов до п’ятірки лідерів у рейтингу інформаційної відкритості

Державна служба фінансового моніторингу України приділяє значну увагу веденню системної інформаційної політики, у тому числі шляхом взаємодії із приватним сектором та громадськістю через своє офіційне Інтернет представництво.
Офіційний веб-сайт Держфінмоніторингу має багато корисних сервісів, як для суб’єктів первинного фінансового моніторингу, так і для суб’єктів державного фінансового моніторингу, а також корисні посилання та інформацію для громадськості.
На офіційному веб-сайті Держфінмоніторингу на постійній основі розміщуються новини, статистичні дані щодо роботи служби, запитання, які часто ставляться суб’єктами первинного фінансового моніторингу та відповіді на них, списки терористів, огляди нормативно-правової бази та проекти актів у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення.
Офіційний веб-сайт Держфінмоніторингу відповідає загальноприйнятим вимогам зручності користування та пошуку інформації.
Як зазначив Голова Держфінмоніторингу Ігор Борисович Черкаський: «Інформаційна відкритість органів державної влади є запорукою здійснення ефективної державної політики, можливості громадськості контролювати діяльність владних інституцій».
Підтвердженням ефективності роботи офіційного веб-сайту Держфінмоніторингу, його відповідності технологічним вимогам щодо функціонування, інформаційного наповнення та відкритості є чільне місце у п’ятірці лідерів рейтингу, який на постійній основі складається Інститутом розвитку регіональної преси.
Рейтинг передбачає оцінювання державних органів веб-сайтів на повноту, актуальність та навігаційну доступність інформації за 221 параметром. Параметри моніторингових досліджень акумулюють всі види інформації, яка повинна бути на сайтах органів державної влади, зважаючи на повноваження кожного з них.
 
 
Прес-служба
Держфінмоніторингу
presa@fiu.gov.ua
www.fiu.gov.ua