Міжнародна науково-практична Zoom-конференція на тему «Стратегія стримування ризиків відмивання коштів та фінансування тероризму»

Державною службою фінансового моніторингу України та Академією фінансового моніторингу 24 та 25 вересня 2020 року організовується міжнародна науково-практична Zoom-конференція на тему «Стратегія стримування ризиків відмивання коштів та фінансування тероризму». Конференція проходить за підтримки Координатора проектів Організації з безпеки та співробітництва в Україні.

Участь у конференції приймають представники Міністерства фінансів України, Державної служби фінансового моніторингу України, Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, Національного банку України, Міністерства юстиції України, Міністерства цифрової трансформації України, правоохоронних та розвідувальних органів.

Також до конференції залучені представники асоціацій суб’єктів первинного фінансового моніторингу, наукових інституцій та міжнародних партнерів.

До відкриття заходу окрім організаторів долучилися Президент Комітету експертів Ради Європи із взаємної оцінки заходів протидії відмиванню коштів та фінансуванню тероризму (MONEYVAL) Ельжбета Франкув-Яскевич та заступник Керівника Офісу Президента України Олег Татаров.

Особлива увага під час конференції приділена питанням щодо ролі національної оцінки ризиків у визначенні стратегічних пріоритетів розвитку системи антилегалізаційного стримування. Також експертами обговорюються ризики віртуальних активів, секторальні ризики банківської системи та ринку цінних паперів. Окремий акцент зроблено на тактиці стримування фінансових злочинів субнаціональними структурами правоохоронних органів, проведенні паралельних фінансових розслідувань щодо протидії наркозлочинам та іншим видам організованої злочинності, особливостях застосування ризик-орієнтованого підходу у визначених нефінансових установах та професіях тощо.

Обговорення зазначених питань є вкрай важливим досвідом, що  допоможе українським експертам зрозуміти актуальні ризики відмивання коштів та фінансування тероризму в різних секторах економіки та підходи до їх стримування.

У подальшому Держфінмоніторингом планується продовження співробітництва з Координатором проектів Організації з безпеки та співробітництва в Україні.

Дивитись відеодайджест конференції 

________________________________________________________