Комітетом експертів Ради Європи з оцінки заходів протидії відмиванню коштів та фінансуванню тероризму (MONEYVAL) затверджено Звіт взаємної оцінки України

В рамках 55-го Пленарного засідання Комітету експертів Ради Європи з оцінки заходів протидії відмиванню коштів та фінансуванню тероризму (MONEYVAL), що відбулося в період з 4 по 7 грудня п.р. у м. Страсбурзі (Французька Республіка), затверджено Звіт за результатами п’ятого раунду взаємної оцінки України.
Головою Державної служби фінансового моніторингу України Черкаським Ігорем Борисовичем відзначено, що затвердження Звіту взаємної оцінки України – це подія, яку чекала вся професійна спільнота національної системи фінансового моніторингу. Робота із підготовки цього Звіту тривала більше року та завершилась його логічним затвердженням на Пленарній сесії Комітету MONEYVAL.
Голова Держфінмоніторингу підкреслив, що вказана подія свідчить про утвердження Україною статусу надійного партнера міжнародної спільноти у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення.
Звіт взаємної оцінки України підготовлений з використанням Методології FATF для проведення оцінок, згідно з якою країни повинні враховувати ефективність реалізації заходів боротьби з відмиванням коштів фінансуванням тероризму, а також рівень технічної відповідності кожної Рекомендації FATF.
Пленарне засідання обговорило ключові висновки, пріоритетні заходи та рекомендації Україні щодо системи запобігання та протидії відмиванню (легалізації) коштів, одержаних злочинним шляхом та фінансуванню тероризму.
Очікується, що Звіт про взаємну оцінку України буде опубліковано Комітетом MONEYVAL на початку 2018 року після його аналізу на предмет якості та послідовності відповідно до затверджених процедур.

Довідково:
З 23 березня 2017 року по 8 квітня 2017 року в Україні перебувала виїзна місія Комітету експертів Ради Європи з питань оцінки заходів протидії відмиванню коштів та фінансуванню тероризму MONEYVAL, в рамках 5-й раунду оцінки національної системи протидії відмиванню (легалізації) коштів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення.

Прес-служба
Держфінмоніторингу
presa@fiu.gov.ua
www.fiu.gov.ua