Голова Держфінмоніторингу Ігор Черкаський взяв участь в урочистому засіданні запуску антикорупційної ініціативи Європейського союзу (EUACI)

Голова Державної служби фінансового моніторингу України Черкаський Ігор Борисович 1 червня ц.р. взяв участь в урочистому засіданні щодо запуску антикорупційної ініціативи Європейського союзу (EUACI) під головуванням Комісара ЄС з питань європейської політики сусідства і розширення Йоганнеса Гана.
У ході засідання презентовано основні аспекти антикорупційної ініціативи, зокрема в частині посилення спроможності новостворених українських антикорупційних інституцій, а також зміцнення зовнішнього контролю за процесом антикорупційних реформ, залучення громадянського суспільства і ЗМІ.
Ініціатива також передбачає підтримку антикорупційних органів у веденні розслідувань, здійсненні кримінальних переслідувань, в також покарання випадків корупції. В рамках цієї допомоги будуть доступні різні види допомоги, як експертної, так і у сфері ІТ, у тому числі для Держфінмоніторингу.
За результатами вказаного заходу Голова Держфінмоніторингу Ігор Борисович Черкаський зазначив:
«Дієва підтримка Європейського Союзу, в рамках зазначеного проекту, дозволить набагато ефективніше протидіяти глобальним загрозам відмивання кримінальних коштів, фінансування тероризму та виникнення корупції, так як питання вирішення цих проблем в Україні є принциповими і невідворотними».

Прес-служба
Держфінмоніторингу

presa@fiu.gov.ua
www.fiu.gov.ua