ФАТФ провело спеціальне засідання щодо посилення боротьби з фінансуванням тероризму , зокрема групи ІДІЛ

У період з 12 по 14 грудня п.р. у м. Париж, Французька Республіка відбулось спецальне засідання представників Групи з розробки фінансових заходів ФАТФ та Егмонтської групи підрозділів фінансових розвідок спрямована на активізацію зусиль по боротьбі з фінансуванням ІДІЛ, їх філій та інших терористичних угруповань.

Учасники зазначеної ініціативи - оперативні експерти з підрозділів фінансової розвідки, працівники правоохоронних органів, органів безпеки і спецслужб, розглядали питання щодо підвищення ефективності обміну інформацією та узагальнювали практику розслідувань терористичних атак, в тому числі проблем, з якими доводилось зіштовхуватись у виявленні і блокуванні фінансової підтримки терористів.

Результатом проведених зустрічей стала підготовка керівництва для підрозділів фінансових розвідок, яке містить вказівки щодо посилення роботи  по боротьбі з фінансуванням ІДІЛ та їх філій, а також ФАТФ буде ініцюювати відповідні заходи впливу на країни, в законодавстві яких, відсутнє кримінальне переслідування злочинів фінансування тероризму, або не застосовуються цільові фінансові санкції.

Інформацію, щодо зазначеного засідання можна знайти за посиланням  http://www.fatf-gafi.org/publications/fatfgeneral/documents/fatf-leads-renewed-global-effort-to-counter-terrorist-financing.html

 

Прес-служба
Держфінмоніторингу
presa@fiu.gov.ua
www.fiu.gov.ua