Експерти Європейського Союзу розпочали в Україні свою моніторингову місію з питань боротьби з відмиванням коштів та фінансуванням тероризму

В Україні з 28 вересня п.р. розпочала свою роботу місія експертів Європейського Союзу з питань боротьби з відмиванням коштів та фінансуванням тероризму в рамках виконання Плану дій щодо лібералізації візового режиму.
Під час зазначеної місії, експертами Європейського Союзу заплановано проведення зустрічей з представниками відповідних державних органів, на яких буде обговорено прогрес України у зазначеній сфері, зокрема щодо вжитих заходів законодавчого та практичного характеру.
Так, під час роботи місії передбачено висвітлення широкого кола питань щодо прогресу України у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення, зокрема щодо:
удосконалення та реалізації законодавства щодо запобігання та протидії легалізації (відмивання) коштів, одержаних злочинним шляхом і фінансуванню тероризму та міжнародного співробітництва;
організації фінансового моніторингу суб’єктами первинного фінансового моніторингу та навчально-методичної роботи;
особливостей регулювання і нагляду в системі фінансового моніторингу;
координації розслідувань у сфері протидії відмиванню коштів та фінансуванню тероризму та практичних результатів щодо стану боротьби з відмиванням коштів та фінансуванням тероризму, тощо.
Відповідно до програми візиту, робота європейських експертів в Україні триватиме до 2 жовтня 2015 року і передбачатиме робочі зустрічі місії в Держфінмоніторингу, Національному банку України, Національному антикорупційному бюро України за участю правоохоронних органів та суб’єктів державного фінансового моніторингу.

Прес-служба
Держфінмоніторингу

presa@fiu.gov.ua
www.fiu.gov.ua