Держфінмоніторингом підготовлено дослідження на тему: «Відмивання доходів від привласнення коштів і майна державних підприємств та інших суб’єктів, які фінансуються за рахунок державного та місцевих бюджетів

Бюджетна сфера є життєво необхідною сферою економічних відносин, оскільки безпосередньо пов’язана з процесом формування, розподілу та контролю за використанням бюджетних коштів. 

Використовуючи власну практику та практику інших учасників національної системи фінансового моніторингу, Держфінмоніторингом підготовлено типологічне дослідження на тему: «Відмивання доходів від привласнення коштів і майна державних підприємств та інших суб’єктів, які фінансуються за рахунок державного та місцевих бюджетів».

Даним дослідженням узагальнено ризики у бюджетній сфері, виявлено інструменти, типові схеми та механізми відмивання кримінальних доходів, пов’язаних з розкраданням та нецільовим використанням бюджетних коштів.

Типологічне дослідження розміщено на офіційному веб-сайті Держфінмоніторингу (www.fiu.gov.ua) у розділі «Типології/ Рекомендації по виявленню схем відмивання коштів».

 

___________________________________