Держфінмоніторингом підготовлено типологічне дослідження на тему: «Фінансування тероризму та отримання кримінальних доходів від вчинення інших злочинів в умовах військової агресії російської федерації»

Держфінмоніторингом, використовуючи власну практику та практику інших учасників національної системи фінансового моніторингу, підготовлено типологічне дослідження на тему: «Фінансування тероризму та отримання кримінальних доходів від вчинення інших злочинів в умовах військової агресії російської федерації».

У типологічному дослідженні вивчено питання різновидів схем легалізації (відмивання) злочинних доходів та фінансування тероризму (сепаратизму), що вчиняються в умовах військової агресії російської федерації, розкрито індикатори підозрілості, методи та інструменти схем ВК/ФТ/ФРЗМЗ.

Визначено важливість застосування ризик-орієнтованого підходу з метою виявлення вищевказаних злочинів та розробки стратегій для їх стримування.

Типологічне дослідження може стати підґрунтям для виявлення та протидії поширенню злочинів, що можуть бути характерними під час війни.

Типологія не буде розміщена на офіційному сайті Держфінмоніторингу, так як має чутливу інформацію. Вона буде доведена учасникам системи в індивідуальному порядку