Держфінмоніторингом проведено практикум-тренінг для банківських установ в рамках підготовки до місії експертів MONEYVAL

Державною службою фінансового моніторингу України розпочато  проведення тренінгових заходів для представників суб’єктів первинного фінансового моніторингу в рамках підготовки до 5-го раунду взаємної оцінки національної системи запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення Комітетом експертів Ради Європи з питань оцінки заходів протидії відмиванню коштів та фінансуванню тероризму (MONEYVAL), що відбудеться у період з 27 березня по 8 квітня 2017 року.
Такий практикум - тренінг 17 січня ц.р. організовано для суб’єктів первинного фінансового моніторингу – банківських установ та платіжних організацій, за участю Національного банку України.
Як відзначив Голова Держфінмоніторингу Ігор Борисович Черкаський: «Вказаний тренінг є надзвичайно ефективним заходом, що зміцнює командний дух між державним та приватним сектором у сфері фінансового моніторингу, та є надзвичайно важливим для підвищення розуміння ролі та місця суб’єктів первинного фінансового моніторингу у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення».
В ході тренінгу було презентовано основні аспекти підготовки до оцінки суб’єктів первинного фінансового моніторингу, діяльність яких регулюється Національним банком України, та обговорено орієнтовний перелік питань, що можуть бути підняті в рамках роботи місії.
Держфінмоніторингом найближчим часом аналогічні тренінги будуть проведені для всіх категорій суб’єктів первинного фінансового моніторингу та їх державних регуляторів.

Прес-служба
Держфінмоніторингу
presa@fiu.gov.ua
www.fiu.gov.ua