Держфінмоніторингом підготовлено типологічне дослідження на тему: «Ризики та загрози легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансування тероризму в умовах військової агресії російської федерації»

Держфінмоніторингом, використовуючи власну практику, практику інших учасників національної системи фінансового моніторингу та досвід міжнародних партнерів підготовлено типологічне дослідження на тему: «Ризики та загрози легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансування тероризму в умовах військової агресії російської федерації».

У типологічному дослідженні висвітлено різновиди схем легалізації (відмивання) злочинних доходів та фінансування тероризму (сепаратизму), що вчиняються в умовах військової агресії росії, розкрито індикатори підозрілості, методи та інструменти схем ВК/ФТ/ФРЗМЗ.

Визначено важливість застосування ризик-орієнтованого підходу з метою виявлення вищевказаних злочинів та розробки стратегій для їх запобігання та протидії.

Типологічне дослідження може стати підґрунтям для виявлення та протидії поширенню злочинів, що можуть бути характерними під час війни, а також буде корисним при здійсненні нагляду та внесенні змін до законодавства.

Типологія не буде розміщена на офіційному сайті Держфінмоніторингу, так як має чутливу інформацію. Вона буде адресно доведена учасникам системи.

_____________________________________