Держфінмоніторингом опрацьовано Опитувальник ЄС

Державною службою фінансового моніторингу України оперативно опрацьовано та заповнено інформацію Розділу 4 «Свобода руху капіталу» та Розділу 24 «Юстиція, свобода та безпека» Опитувальника Європейської Комісії для формування висновку про надання Україні статусу кандидата на членство в Європейському Союзі.

Питання у зазначених розділах стосувались, зокрема заходів, що вживаються Україною для боротьби з відмиванням коштів, фінансуванням тероризму та фінансуванням розповсюдження зброї масового знищення.

Як зазначив Голова Державної служби фінансового моніторингу України Ігор Борисович Черкаський: «Кожна державна інституція наразі залучена та безперервно працює для досягнення стратегічної мети – членства в ЄС. Фінансова розвідка в цьому процесі відіграє свою важливу роль і ми зробили максимум для швидкого надання якісної та змістовної інформації до Міністерства фінансів та Уряду».

Держфінмоніторинг продовжує вживати заходи з метою наближення національного законодавства у сфері ПВК/ФТ/ФР до міжнародних стандартів, що в свою чергу робить невідворотними зусилля України щодо членства у Європейському Союзі.

Слава Україні!

 

___________________________