Держфінмоніторингом оновлено Методику національної оцінки ризиків відмивання коштів та фінансування тероризму в Україні

Державною службою фінансового моніторингу України з урахуванням Міжнародних стандартів на основі кращих практик проведення національних оцінок ризиків у провідних країнах світу, з урахуванням рекомендацій за наслідками 5-го раунду взаємної оцінки України Комітетом експертів Ради Європи з питань оцінки заходів протидії відмиванню коштів та фінансуванню тероризму (MONEYVAL) та за сприяння Координатора проектів Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ), розроблено оновлену версію Методики для проведення національної оцінки ризиків відмивання коштів та фінансування тероризму в Україні, яку 25 жовтня 2018 року було схвалено на засіданні Робочої групи з проведення секторальної оцінки ризиків в системі ПВК/ФТ.
Відповідно до Порядку проведення національної оцінки ризиків у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, та фінансуванню тероризму і оприлюднення її результатів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України і Національного банку України від 16 вересня 2015 р. № 717, оновлена Методика узгоджена з Міністерством фінансів України.
Зазначена Методика є систематизованою сукупністю підходів, способів, методів, прийомів та процедур, яка буде використовуватись учасниками системи протидії відмивання коштів та фінансування тероризму при проведенні чергової національної оцінки ризиків, що запланована на 2019 рік.
З Методикою можна ознайомитися на офіційному веб-сайті Держфінмоніторингу у розділі «Діяльність» - «Національні ризики»/«Національна оцінка ризиків».
 
Прес-служба
Держфінмоніторингу
presa@fiu.gov.ua
www.fiu.gov.ua