Держфінмоніторинг візьме участь у робочій зустрічі підрозділів фінансових розвідок

17 жовтня п.р. у м. Цюріх, Швейцарська Конфедерація, відбудеться робоча зустріч підрозділів фінансових розвідок щодо розслідування справ з повернення активів колишніх високопосадовців, участь у якій візьме делегація Державної служби фінансового моніторингу України.
Зазначений захід є надзвичайно важливим для України і є наступним важливим кроком після Конференції «Український форум з питань повернення активів», що відбувся в м. Лондон, Великобританія, у період з 29 по 30 квітня п.р.
Під час зустрічі планується обговорити питання, пов’язані з пошуком та блокуванням європейськими країнами злочинних активів колишніх високопосадовців та їх оточення.
Крім того на вказаній зустрічі будуть системно проаналізовані справи, які будуть спільно розслідуватись залученими підрозділами фінансової розвідки з використанням багатостороннього підходу, у тому числі щодо колишнього Президента України Януковича В.Ф., його близьких та посадовців колишнього Уряду, органів влади і місцевого самоврядування.
В рамках зазначеного засідання буде ініційовано опрацювання та погодження документу щодо співробітництва в рамках проведення спільного розслідування і замороження злочинних активів, а також заплановано відповідні двосторонні практичні заходи.

 

Прес-служба
Держфінмоніторингу
presa@fiu.gov.ua
www.fiu.gov.ua