Держфінмоніторинг України та Організація з безпеки і співробітництва в Європі готують Довгострокову стратегію співробітництва в сфері ПВК/ФТ

Відбулася зустріч представників Держфінмоніторингу України з менеджером проектів економічного блоку Секретаріату ОБСЄ Андрієм Мунтяном та національним менеджером проектів Координатора проектів ОБСЄ в Україні Ярославом Юрцабою.
Головною метою зустрічі стало обговоренню проекту Довгострокової стратегії співробітництва ПФР України і Координатора проектів ОБСЄ в Україні у сфері протидії відмиванню коштів та фінансуванню тероризму. Підписання зазначеної Довгострокової стратегії стане імпульсом для посилення двостороннього співробітництва та підвищення ефективності взаємодії з Організацією з безпеки і співробітництва в Європі у сфері протидії відмиванню коштів та фінансуванню тероризму. Крім цього під час зустрічі обговорювалось коло питань щодо перспективних напрямків співробітництва між Держфінмоніторингом України та ОБСЄ в сфері ПВК/ФТ.
Вже у жовтні 2014 року у м. Відень, Австрійська Республіка, відбудеться робоче засідання Організації з безпеки і співробітництва в Європі, присвячене питанням міжнародного співробітництво у сфері протидії легалізації незаконних доходів і боротьбі з корупцією, під час якої заплановано розгляд проекту довгострокової стратегії співробітництва ПФР України і Координатора проектів ОБСЄ в Україні.
Довідково:

Організація безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) – регіональна організація, яка поєднує 56 країн, розташованих в Північній Америці, Європі й Центральній Азії. У січні 1995 року вона набула статусу міжнародної організації.
Україна є учасницею ОБСЄ з 30 січня 1992 року. Сьогодні ОБСЄ – це трансатлантична безпекова структура, повноправним членом якої є Україна. 23 листопада 2010 р. у м. Відень (Австрія) Радою Міністрів ОБСЄ одностайно було ухвалено рішення про головування України в ОБСЄ протягом 2013 року, що стало визнанням ролі нашої держави у зміцненні регіональної безпеки і стабільності.

 

Прес-служба
Держфінмоніторингу України

presa@fiu.gov.ua
www.fiu.gov.ua