Держфінмоніторинг України сприяв у викритті факту розтрати державних коштів у медичній сфері

Держфінмоніторингом України підготовлено узагальнений матеріал стосовно проведення юридичними та фізичними особами на території України фінансових операцій, які можуть бути пов’язані з легалізацією (відмиванням) доходів, одержаних злочинним шляхом.
Зазначений матеріал використано Генеральною прокуратурою України у кримінальному провадженні, відкритому стосовно директора товариства з обмеженою відповідальністю «І» та директора державного підприємства Міністерства охорони здоров’я України «М» (матеріали відносно якого виділені в окреме провадження) за ознаками складу злочинів, передбачених
 ч.3 ст. 27, ч.4 ст.191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч.2 ст.366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України.
У ході досудового розслідування встановлено, що вказані особи уклали між собою необґрунтований договір про надання державному підприємству «М» консалтингових та посередницьких послуг щодо підготовки документів до реєстрації медичних виробів, які фактично не надавалися. Відповідно до вказаного договору розтрачено кошти державного підприємства на загальну суму 210 тис. грн.
Кримінальну справу розглянуто Дніпровським районним судом міста Києва. Вироком суду директора ТОВ «І» визнано винною у вчиненні вищевказаних злочинів та призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі, з позбавленням права на 2 роки займати посади, пов’язані з виконанням адміністративно - господарських та організаційно-розпорядчих обов’язків з іспитовим строком 2 роки, та зі штрафом у розмірі двохсот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

           

Прес-служба
Держфінмоніторингу України

presa@fiu.gov.ua
www.fiu.gov.ua