Держфінмоніторинг продовжує співпрацю з Організацією з безпеки та співробітництва в Європі

Державною службою фінансового моніторингу України на базі Навчально-методичного центру під егідою ОБСЄ 27 та 28 травня 2015 року організовано проведення міжнародних науково-практичних семінарів на теми «Актуальні питання боротьби з фінансуванням тероризму» та «Протидія відмиванню коштів - як запобіжник корупційним проявам у діяльності публічних діячів».
Участь у вказаних семінарах взяли провідні міжнародні експерти з питань боротьби з відмиванням коштів та фінансуванням тероризму, зокрема представники правоохоронних органів та фінансових розвідок Королівства Бельгії, Польщі, Держави Ізраїль, досвідчені фахівці ОБСЄ, а також представники державних органів та громадські організації України, що задіяні в системі фінансового моніторингу.
На вказаних семінарах міжнародні експерти презентували провідний світовий досвід у боротьбі із фінансуванням тероризму та корупцією на прикладі  законодавчого забезпечення та практичних аспектів.
У свою чергу, українськими експертами представлено результати роботи щодо удосконалення національного законодавства у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення, наукові підходи та результати вжитих практичних заходів.
В рамках зазначених заходів, Головою Держфінмоніторингу Черкаським І.Б. було проведено цілу низку двосторонніх зустрічей, зокрема з Головою підрозділу фінансової розвідки Держави Ізраїль Полом Ленсом.
Під час вказаної зустрічі, обговорено широке коло питань щодо продовження ефективної міжнародної співпраці України та Держави Ізраїль у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення.

 
 
Прес-служба
Держфінмоніторингу
presa@fiu.gov.ua
www.fiu.gov.ua