Держфінмоніторинг продовжує організаційні та практичні заходи з метою підготовки України до 5-го раунду оцінки Комітетом MONEYVAL

На даний час тривають організаційні та практичні заходи, які здійснює Державна служба фінансового моніторингу України, під час підготовки до 5-го раунду оцінки національної системи протидії відмиванню (легалізації) коштів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення Комітетом експертів Ради Європи з питань оцінки заходів протидії відмиванню коштів та фінансуванню тероризму (далі – Комітет MONEYVAL).
На минулому тижні Держфінмоніторингом організовано та проведено низку робочих нарад за участю представників правоохоронних, судових та інших заінтересованих державних органів, з питань:
- підвищення ефективності заходів, щодо конфіскації доходів та активів, отриманих злочинним шляхом;
- протидії фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення;
- розслідувань правоохоронних органів, пов’язаних з відмиванням коштів та фінансуванням тероризму;
- досудової практики розслідування підозр за фактами здійснення правопорушень у сфері ПВК/ФТ;
- судового розгляду справ пов’язаних з ВК/ФТ;
- міжнародної співпраці у сфері фінансового моніторингу;
Окремі зустрічі було проведено із суб’єктами господарювання, які надають посередницькі послуги під час здійснення операцій з купівлі-продажу нерухомого майна (14.03.2017), а також із представниками лізингових компаній (17.03.2017).
Також, 17 березня 2017 року відбулась розширена нарада Держфінмоніторингу із представниками Державної фіскальної служби України, Міністерства юстиції України, Генеральної прокуратури України, Головної військової прокуратури України, Служби безпеки України, Національного антикорупційного бюро України.
Основною метою проведення зазначених нарад було обговорення проблемних питань, що виникають у учасників системи протидії відмиванню коштів та фінансуванню тероризму в ході підготовки до оцінки України Комітетом MONEYVAL та вироблення спільної позиції в контексті майбутніх консультацій з міжнародними експертами.
Питання підготовки до 5-го раунду оцінки України Комітетом MONEYVAL перебуває на постійному контролі керівництва Держфінмоніторингу.

Довідково:
Комітет MONEYVAL – ключовий офіс Ради Європи з питань оцінки заходів боротьби із відмиванням коштів та фінансуванням тероризму.
5-ий раунд оцінки національної системи протидії відмиванню (легалізації) коштів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення Комітетом MONEYVAL відбудеться з 27 березня по 8 квітня 2017 року.

Прес-служба
Держфінмоніторингу
presa@fiu.gov.ua
www.fiu.gov.ua