Держфінмоніторинг продовжує організаційні та практичні заходи з метою підготовки України до 5-го раунду оцінки Комітетом MONEYVAL

Державна служба фінансового моніторингу України продовжує здійснювати організаційні заходи з підготовки до 5-го раунду оцінки національної системи протидії відмиванню (легалізації) коштів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення Комітетом експертів Ради Європи з питань оцінки заходів протидії відмиванню коштів та фінансуванню тероризму.
Так, протягом поточного тижня Держфінмоніторингом організовано та проведено ряд робочих нарад за участю представників правоохоронних та інших заінтересованих державних органів, а також приватного сектору.
Зокрема, 6 березня 2017 року проведено міжвідомчу нараду щодо розслідувань правоохоронних органів, пов’язаних з відмиванням коштів та фінансуванням тероризму, протидією залучення неприбуткових організацій до фінансування тероризму.
9 березня 2017 року проведено зустріч з представниками Міністерства закордонних справ України та Служби безпеки України з питань організації та налагодження міжвідомчої координації у напрямку виявлення та подальшого заморожування активів осіб, причетних до фінансування тероризму та розповсюдження зброї масового знищення, у тому числі, що використовують неприбутковий сектор, а також щодо міжнародного співробітництва та співпраці з Комітетами РБ ООН.
Крім того, 9 березня 2017 року було проведено додаткову нараду із працівниками Українського державного підприємства поштового зв’язку «Укрпошта» з питань підготовки до оцінки.
10 березня 2017 року відбулись наради із представниками Національного банку України та Фонду державного майна України щодо питань регулювання та нагляду за діяльністю неплатоспроможних банків, а також із представниками Міністерства юстиції України та Державної фіскальної служби України щодо механізму встановлення кінцевих бенефіціарних власників клієнтів-юридичних осіб та перевірки достовірності наданої юридичними особами інформації про кінцевих бенефіціарних власників (контролерів).
Питання підготовки до 5-го раунду оцінки України Комітетом MONEYVAL перебуває на постійному контролі керівництва Держфінмоніторингу.

 

Прес-служба 
Держфінмоніторингу
presa@fiu.gov.ua
www.fiu.gov.ua