Держфінмоніторинг продовжує інформувати громадськість про реалізацію державної політики у сфері протидії відмиванню коштів та фінансуванню тероризму

31 травня 2018 року відбулось п’яте засідання Громадської ради, на якому представники Держфінмоніторингу поінформували присутніх щодо підготовленого Плану дій з удосконалення національної системи фінансового моніторингу за результатами 5-го раунду оцінки України Комітетом MONEYVAL, який 29 травня п.р. підтримано Кабінетом Міністрів України.

Учасників засідання ознайомлено з основними аспектами нової концепції національної оцінки ризиків у сфері протидії відмиванню коштів та фінансуванню тероризму та станом підготовки проекту Закону України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення».

Крім того, на засіданні були обговорені деякі актуальні питання, що виникають у суб’єктів первинного фінансового моніторингу при виконанні своїх повноважень у сфері запобігання та протидії легалізації відмиванню коштів та фінансуванню тероризму.

Також членами Громадської ради при Держфінмоніторингу на засіданні розглянуто пакети документів від представників інститутів громадянського суспільства та прийнято рішення про включення їх до складу Громадської ради.

Матеріали засідання Громадської ради будуть розміщенні на офіційному веб-сайті Держфінмоніторингу в розділі «Зв’язки з громадськістю»/«Громадська рада».

 

Прес-служба
Держфінмоніторингу

www.fiu.gov.ua
presa@fiu.gov.ua