Держфінмоніторинг приєднався до нового проєкту міжнародної технічної допомоги

11 жовтня 2019 року представники Держфінмоніторингу взяли участь у заході, присвяченому презентації нового спільного проєкту технічної допомоги ЄС та Ради Європи «Посилення заходів з протидії відмиванню коштів та фінансуванню тероризму в Україні». Реалізація проєкту відбудеться у рамках другого етапу Програми РЄ/ЄС «Партнерство заради належного врядування» (PGG).

Проєкт спрямований на зміцнення інституційного потенціалу та національної нормативної бази відповідно до стандартів Європейського Союзу та інших міжнародних стандартів.

Державна служба фінансового моніторингу України є ключовим бенефіціаром та реципієнтом проєкту. З нагоди презентації зазначеного проєкту Голова Держфінмоніторингу Ігор Черкаський зазначив:
«Національний підрозділ фінансової розвідки докладає зусиль у зміцненні інституційних спроможностей та законодавчого поля відповідно до стандартів ЄС та інших міжнародних норм, зокрема, шляхом усунення недоліків у сфері протидії відмиванню коштів/фінансуванню тероризму, виявлених Комітетом MONEYVAL.

З цією метою розроблено та зареєстровано у Верховній Раді України проєкт Закону «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення» (реєстр. № 2179), який спрямований на імплементацію норм Директиви ЄС 2015/849 та усуненню вищезазначених недоліків. Ми очікуємо, що проєкт забезпечить надання ефективної допомоги у цьому напрямі, а також у зусиллях, що докладаються з метою гармонізації системи протидії відмиванню коштів/фінансуванню тероризму відповідно до міжнародних стандартів.»

 

________________________________________