Держфінмоніторинг посилює координацію роботи з питань запобігання та протидії фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення

24 квітня 2019 року в Державній службі фінансового моніторингу відбулось перше засідання Робочої групи з питань запобігання та протидії фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення (далі – Робоча група).

Участь у засіданні взяли представники державних та правоохоронних органів, задіяних в системі боротьби з нерозповсюдженням.

Членами Робочої групи були обговорені міжнародні стандарти із запобігання та протидії фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення (далі – ЗМЗ) та недоліки національної системи протидії легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню зброї масового знищення, виявлені за результатами 5-го раунду оцінки Комітетом MONEYVAL.

На засіданні Держфінмоніторингом було презентовано Керівництво FATF щодо протидії фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення – Імплементація фінансових положень Резолюцій Ради безпеки ООН з протидії розповсюдження зброї масового знищення, україномовний переклад якого здійснений Держфінмоніторингом та розміщений у розділі «Діяльність» - «Міжнародне співробітництво»/«Міжнародні стандарти»/«Стандарти FATF».

Крім того учасники засідання поінформували про сфери відповідальності органів державної влади України, причетних до питань пов’язаних з протидією (фінансуванням) розповсюдження ЗМЗ та про стан міжвідомчої взаємодії у цій сфері.

Окрему увагу було приділено обговоренню питання щодо формування показників фінансування розповсюдження ЗМЗ, які характерні для України.

На завершення засідання учасниками було розглянуто питання щодо внесення змін до складу Робочої групи.

За результатами засідання складено протокол, який буде доведено до відома та врахування в роботі усім зацікавленим державним органам, а також буде розміщено на офіційному веб-сайті Держфінмоніторингу у розділі «Діяльність»  - «Координація»/«Робочі групи».

Прес-служба Держфінмоніторингу
presa@fiu.gov.ua
www.fiu.gov.ua