Держфінмоніторинг посилює співпрацю зі Світовим Банком в сфері протидії відмиванню коштів

Держфінмоніторингом 20 січня 2015 року проведено робочу зустріч з представниками Світового Банку.
Під час зустрічі представниками Держфінмоніторингу поінформовано про роботу щодо законодавчого забезпечення системи фінансового моніторингу в частині імплементації нових Стандартів FATF, а також здійснення посилених практичних заходів у сфері боротьби з відмиванням коштів та фінансуванням тероризму.
Крім того, сторони відмітили важливість продовження надання технічної допомоги Держфінмоніторингу, зокрема розширення Ініціативи STaR.
В ході вказаної зустрічі обговорено широке коло питань налагодження міжнародного співробітництва у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення.
Також, особливу увагу сторони зустрічі приділили обговоренню практичних аспектів співпраці та інформаційного обміну Держфінмоніторингу з Національним банком України.
У підсумку було досягнуто  домовленості про продовження  активної співпраці Держфінмоніторингу та Світового Банку задля ефективного впровадження в Україні провідних світових практик та процедур боротьби з відмиванням «брудних» коштів та фінансуванням тероризму.
Довідково: Проект «STaRInitiative» по поверненню вкрадених активів започатковано у вересні 2007 року та впроваджується Світовим банком спільно з Управлінням ООН з наркотиків та злочинності.

 

Прес-служба
Держфінмоніторингу

presa@fiu.gov.ua
www.fiu.gov.ua