Держфінмоніторинг бере участь в осінньому Пленарному засіданні FATF

У період з 18 по 21 жовтня п.р. Держфінмоніторинг братиме участь у черговому Пленарному засіданні та засіданнях відповідних робочих груп FATF, які проходитимуть у м. Париж (Французька Республіка).

В ході Пленарного засідання планується розглянути ряд питань, що стосуються глобальних заходів, які вживаються FATF та його членами у сфері протидії відмиванню коштів, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення.

Участь Держфінмоніторингу у зазначених заходах FATF здійснюється за підтримки проекту Антикорупційна ініціатива ЄС в Україні (EUACI).

Варто зазначити, що у світлі останніх жахливих терористичних атак, вчинених РФ в Україні, існує нагальна потреба належної жорсткої реакції відповідних міжнародних інституцій, які опікуються питаннями глобальної безпеки, в т.ч. фінансової.

Голова Держфінмоніторингу Ігор Черкаський особисто звернувся до Президента FATF пана Раджи Кумара, який 1 липня п.р. розпочав дворічний термін президентсва замінивши Доктора Маркуса Плейєра, із аргументованим закликом щодо виключення країни-агресора з FATF та включення РФ до “чорного” списку.

В цьому ж контексті Держфінмоніторингом підготовлено відповідне звернення до FATF із проханням санкціонувати РФ за ті кричущі порушення міжнародних стандартів, які щоденно вчиняються країною-агресором проти мирної України.

Всі розуміють, що час для обговорень стрімко спливає. РФ кинула виклик світовій безпеці та всім її гарантам, отже прийшов час приймати чітке адекватне рішення.

Слава Україні !