Держфінмоніторинг бере участь у Зустрічі високого рівня MONEYVAL

У період з 24 по 25 квітня п.р. Держфінмоніторинг разом з Міністерством фінансів України, за підтримки проекту Спеціального представника Головування-Координатора проєктів ОБСЄ в Україні, беруть участь у Зустрічі високого рівня MONEYVAL, яка проходить у м. Варшава, Республіка Польща.

В ході Зустрічі планується схвалити Стратегію MONEYVAL на 2023-2027 роки та Декларацію високого рівня щодо пріоритетів MONEYVAL на цей період.

Держфінмоніторинг за підтримки Міністерства фінансів України взяв активну участь у підготовці текстів обох документів.

Зазначені документи окреслюють політичні та практичні бачення і роль MONEYVAL у заходах ПВК/ФТ/ФРЗМЗ на найближчі 5 років.

Стратегія MONEYVAL на 2023-2027 роки та Декларація високого рівня будуть публічно доступні після їх схвалення під час Міністерської зустрічі 25 квітня п.р. та публікації на офіційному вебсайті MONEYVAL.

Україна, будучи членом Комітету MONEYVAL продовжуватиме брати активну участь в реалізації вищезазначених стратегічних документів, а також продовжуватиме вживати заходів з метою подальшої ізоляції рф у сфері фінансового моніторингу та її санкціонування.

______________________________________________________