Державною службою фінансового моніторингу України посилюється співпраця з нотаріальною спільнотою України

1 березня п.р. Державною службою фінансового моніторингу України та Нотаріальною палатою України підписано Меморандум про загальні засади співробітництва у сфері протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення.
У світлі цієї події Голова Держфінмоніторингу Ігор Черкаський зазначив:
«В контексті запровадження ефективних заходів протидії новим викликам та загрозам у сфері боротьби з відмиванням кримінальних доходів, принципово важливою складовою для нас є конструктивна співпраця з нефінансовим сектором. У цьому плані ми розглядаємо співпрацю з нотаріальною спільнотою як одну з пріоритетних. 
В першу чергу підписання Меморандуму зумовлено необхідністю поєднання професійного потенціалу до вирішення концептуальних питань з питань фінансового моніторингу та боротьби з фінансовими злочинами вцілому. Тому є дуже важливо, що таку роботу Держфінмоніторинг буде проводити спільно з Нотаріальною палатою України».
З метою реалізації положень Меморандуму, Держфінмоніторинг  та Нотаріальна палата України домовились про:
організацію спільної роботи над створенням ефективної системи та розробкою механізму протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення,  у тому числі шляхом проведення навчальних та методично - роз’яснювальних заходів;
координацію спільних зусиль, спрямованих на вдосконалення законодавчої та нормативної бази з питань фінансового моніторингу з питань нотаріальної діяльності.
Укладання Меморандуму стало черговим кроком для забезпечення відкритості і прозорості в діяльності державних органів у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванню тероризму.

         

Прес-служба
Держфінмоніторингу

presa@fiu.gov.ua
www.fiu.gov.ua