Державна служба фінансового моніторингу України продовжує співпрацю з Міжнародним валютним фондом

Керівництвом Держфінмоніторингу 9 квітня п.р. проведено робочу зустріч з уповноваженим представником Міжнародного валютного фонду, яка проводилась в рамках Місії МВФ з питань урядування, протидії корупції та поліпшення бізнес-клімату в Україні. На зазначеній зустрічі обговорено важливі аспекти та напрямки співпраці щодо виконання Меморандуму про економічну та фінансову політику.
Під час робочої зустрічі, представника МВФ було поінформовано про проведену Держфінмоніторингом роботу щодо удосконалення національного законодавства у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення.
Крім того, Держфінмоніторингом повідомлено експерта МВФ про заходи, що виживаються в частині методичного забезпечення фінансових установ, для ефективного виконання ними вимог нового законодавства з питань фінансового моніторингу.
Сторони зустрічі також детально обговорили питання підвищення ефективності співпраці Держфінмоніторингу з банківським сектором та Національним банком України, зокрема щодо удосконалення порядку надання банківськими установами інформації про осіб, що мають високий ризик легалізації (відмивання) коштів.
На завершення, сторони домовились продовжувати тісне двостороннє співробітництво між Держфінмоніторингом та Міжнародним валютним фондом з метою реалізації укладеного Меморандуму про економічну та фінансову політику.

 
Прес-служба
Держфінмоніторингу
presa@fiu.gov.ua
www.fiu.gov.ua