Делегація України бере участь у 58-му Пленарному засіданні Комітету експертів Ради Європи з оцінки заходів протидії відмиванню коштів та фінансуванню тероризму (MONEYVAL)

У період з 16 по 19 липня п.р. у м. Страсбург, Французька Республіка, делегація України на чолі з представником Держфінмоніторингу бере участь у 58-му Пленарному засіданні Комітету експертів Ради Європи з оцінки заходів протидії відмиванню коштів та фінансуванню тероризму (MONEYVAL).

У ході Пленарного засідання Головою делегації України буде представлено перший Звіт про прогрес України за результатами проведення 5-го раунду взаємної оцінки України Комітетом MONEYVAL.

Крім того, делегацією України заплановано поінформувати учасників Пленарного засідання про результати вжитих Україною заходів у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення (ПВК/ФТ), та подальші напрямки діяльності України у зазначеній сфері.

Також у ході зазначених засідань буде взято участь в обговоренні:

-         стратегії діяльності MONEYVAL на 2019-2022 роки;

-         звітів країн-членів MONEYVAL за результатами 4-го та 5-го раундів взаємної оцінки MONEYVAL;

-         поправок до Правил та Процедур проведення 5-го раунду взаємної оцінки MONEYVAL;

-         звітів за результатами 5-го раунду взаємної оцінки MONEYVAL Молдови та Мальти;

-         інформації щодо поточного стану підписання та ратифікації країнами Конвенції Ради Європи про відмивання, пошук, арешт та конфіскацію доходів, одержаних злочинним шляхом, та про фінансування тероризму (CETS № 198);

-         інформації щодо призначення команд доповідачів для Звітів про прогрес з метою розгляду у ході Пленарного засідання MONEYVAL;

-         регіонального оперативного плану протидії фінансуванню тероризму;

-         інформації щодо ініціатив у сфері ПВК/ФТ.

_____________________________________