Делегація України приймає участь у 49-му Пленарному засіданні Спеціального Комітету експертів Ради Європи з питань взаємної оцінки заходів боротьби з відмиванням коштів та фінансуванням тероризму (MONEYVAL)

В період з 8 по 11 грудня п.р. в м. Страсбург, Французька Республіка, Делегація України на чолі з представником Державної служби фінансового моніторингу України приймає участь у 49-му Пленарному засіданні Спеціального Комітету експертів Ради Європи з питань взаємної оцінки заходів боротьби з відмиванням коштів та фінансуванням тероризму (MONEYVAL).
В рамках 49-го Пленарного засідання MONEYVAL представники України беруть участь у розгляді наступних питань:обговорення проекту 5-го раунду оцінки Вірменії,?обговорення проекту 4-го Раунду звіту Коронних володінь Великобританії Гернсі, ?заслуховування звіту Кіпру по вжитим заходам у відповідно до спеціального оцінювання MONEYVAL щодо ефективності належної перевірки клієнта в банківському секторі та його оновлення по 4-ому раунду про проведену роботу.
Крім того, під час Пленарного засідання делегація України прийме участь у тематичному заході, спрямованому на підвищення рівня готовності країн та територій, що входять до складу MONEYVAL по протидії тероризму та фінансуванню тероризму.
Довідково:
Україна є членом MONEYVAL з 1997 року. Мета Комітету полягає у формуванні в державах ефективних систем по боротьбі з відмиванням коштів та фінансуванням тероризму. Комітет проводить взаємні оцінки держав щодо всіх відповідних міжнародних стандартів в правовій, фінансовій та правоохоронній сферах. Звіти MONEYVAL містять докладні рекомендації з питань збільшення ефективності національних режимів по боротьбі з відмиванням коштів та фінансуванням тероризму, а також можливості держав здійснювати міжнародне співробітництво в цих сферах.
 
 
Прес-служба
Держфінмоніторингу