Делегація Держфінмоніторингу України візьме участь у Пленарному засіданні FATF, що відбудеться 22-27 червня п.р. у м. Париж, Французька Республіка

В період з 22 по 27 червня п. р. в м. Париж, Французька Республіка, делегація Держфінмоніторингу України, яку очолить Голова ПФР України Черкаський Ігор Борисович, візьме участь у Пленарному засіданні та засіданні Робочих груп Групи з розробки фінансових заходів боротьби з відмиванням коштів (FATF).

В рамках Пленарного засідання FATF представники фінансової розвідки України візьмуть участь в обговоренні плану роботи FATF на 2014-2015 роки, звіту співголів Координаційної групи щодо глобальної мережі та Робочої групи з міжнародного співробітництва, а також доповідей про прогрес із часу проведення взаємних оцінок членів, які підпадають під процедуру посиленого моніторингу, оновлених результатів роботи у нарадах на вищому рівні (інформації про діяльність FATF та країн G 20 щодо боротьби з корупцією), процесу 4-го раунду оцінки FATF щодо консолідованих процедур оцінки, розкладу оцінок FATF, а також в обговоренні питань щодо ризиків, тенденцій та методів відмивання коштів та фінансування тероризму.
Делегація Держфінмоніторингу візьме участь у Пленарному засіданні FATF як учасник Комітету Ради Європи з питань взаємної оцінки заходів протидії відмиванню коштів та фінансування тероризму (MONEYVAL).
 
Довідково: Група з розробки фінансових заходів (FATF) – це міжурядовий орган, створений у 1989 році Міністрами країн-членів FATF. Відповідно до мандату, FATF розробляє стандарти та сприяє ефективній імплементації правових, регуляторних та оперативних заходів боротьби з відмиванням коштів, фінансуванням тероризму та фінансуванням розповсюдження зброї масового знищення, та інших загроз цілісності фінансової системи.
 
 
Прес-служба Держфінмоніторингу