Делегація України взяла участь у черговому Пленарному засіданні MONEYVAL

Делегацією України у складі представників Державної служби фінансового моніторингу України, Міністерства юстиції України та Генеральної прокуратури України у період з 14 по 18 вересня п.р. у м. Страсбург, Французька Республіка, прийнято участь у 48 Пленарному засіданні Спеціального Комітету експертів Ради Європи з питань взаємної оцінки заходів боротьби з відмиванням коштів та фінансуванням тероризму (MONEYVAL).
Українською делегацією під час Пленарного засідання MONEYVAL було презентовано третю доповідь стосовно прогресу в Україні у сфері боротьби з відмиванням коштів та фінансуванням тероризму.
За результатами обговорення Звіту прогресу України, Комітет MONEYVAL схвалив представлену Україною інформацію та позитивно відзначив заходи, які вживаються Урядом України у зазначеній сфері.
Враховуючи досягнутий Україною прогрес, MONEYVALне розглядатиме питання щодо застосування відповідних моніторингових  процедур по відношенню до України.
Також, окремо MONEYVAL відзначено високий рівень прийнятого Україною нового Закону України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення», який було прийнято 14 жовтня 2014 року.
Постійна участь представників України в міжнародних заходах Комітету MONEYVAL є важливою як з огляду на поглиблення знань та обмін досвідом у цьому напрямку, так і для представлення України як держави, яка є надійним партнером світової спільноти у сфері боротьби з відмиванням коштів та фінансуванням тероризму.

 
 
Прес-служба
Держфінмоніторингу
presa@fiu.gov.ua
www.fiu.gov.ua