Делегація України бере участь у 57-му Пленарному засіданні Комітету експертів Ради Європи з оцінки заходів протидії відмиванню коштів та фінансуванню тероризму (MONEYVAL)

У період з 3 по 7 грудня п.р. у м. Страсбург, Французька Республіка, делегація України на чолі з представником Держфінмоніторингу бере участь у 57-му Пленарному засіданні Комітету експертів Ради Європи з оцінки заходів протидії відмиванню коштів та фінансуванню тероризму (MONEYVAL).
У ході Пленарного засідання MONEYVAL Головою делегації України  презентовано справу щодо легалізації (відмивання) доходів, одержаних від корупційних діянь, яка стала переможницею за результатами проведення конкурсу Егмонтської групи на кращу справу (BECA) 2018.
Після презентації делегація України отримала схвальні відгуки та вітання з нагоди такої перемоги від учасників Пленарного засідання.
Крім того, делегацією України заплановано поінформувати учасників Пленарного засідання про результати вжитих Україною заходів у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення (ПВК/ФТ), та подальші напрямки діяльності України у зазначеній сфері.
Також у ході зазначених засідань буде взято участь в обговоренні:
-         Конвенції Ради Європи про відмивання, пошук, арешт та конфіскацію доходів, одержаних злочинним шляхом та щодо фінансування тероризму;
-         програми добровільного дотримання податкового законодавства Молдови;
-         ініціатив щодо протидії відмиванню доходів, одержаних від торгівлі людьми;
-         регіонального оперативного плану протидії фінансуванню тероризму;
-         звітів юрисдикцій, що проходять оцінку Комітетом MONEYVAL. 

Прес-служба Держфінмоніторингу
www.fiu.gov.ua
presa@fiu.gov.ua