Делегація України бере участь у 56-му Пленарному засіданні Комітету експертів Ради Європи з оцінки заходів протидії відмиванню коштів та фінансуванню тероризму (MONEYVAL)

В період з 2 по 6 липня п.р. у м. Страсбург, Французька Республіка, делегація України на чолі з представником Державної служби фінансового моніторингу України бере участь у заходах в рамках 56-го Пленарного засідання Комітету експертів Ради Європи з оцінки заходів протидії відмиванню коштів та фінансуванню тероризму (MONEYVAL).

У ході засідання Робочої групи з оцінок та Пленарному засіданні MONEYVAL заплановано поінформувати учасників Пленарного засідання про результати вжитих Україною заходів у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення (ПВК/ФТ), та подальші напрямки діяльності України у зазначеній сфері, а також здійснити презентацію щодо ролі Держфінмоніторингу у розслідуванні корупції.

Окремо під час пленарного тижня, українська делегація представить практичні рекомендації відносно того, яким чином здійснювати підготовку оцінки країни, на прикладі вивчених уроків за результатами 5-го раунду оцінки MONEYVAL.

Крім того, у ході зазначених засідань буде взято участь в обговоренні:

?   проектів звітів про взаємну оцінку ряду європейських країн;

?   процедур покращення країнами відповідності вимогам у сфері ПВК/ФТ та процедур регулярного моніторингу за результатами раундів оцінки MONEYVAL;

?   нещодавніх змін до Методології FATF відносно Рекомендації 18/21 (обмін інформацією), на прикладі презентації Секретаріату FATF;

?   інформації про ініціативи з протидії відмиванню коштів та фінансуванню тероризму в країнах та територіях MONEYVAL, зокрема щодо деанонімізації віртуальних валют.

 


Прес-служба

Держфінмоніторингу

www.fiu.gov.ua

presa@fiu.gov.ua